måndag 9 april 2012

Dålig inledning på vardagsrumrenovering

När vi renoverade köket förra året så upptäckte jag att den del av innertaket var väldigt dåligt efter en gammal vattenskada som varit på vinden. Jag kunde se att även en del av innertaket i vardagsrummet var skadat och att fixa detta var steg ett av renoveringen av vardagsrummet. Efter att ha skottat bort all sågspån insåg jag att även två takstolar var rejält dåliga. Vi förstärkte dessa och bytte allt skadat virke i innertaket men tyvärr är skadan redan skedd för man kan tydligt se att innertaket i vardagsrummet är "orakt".

Troligtvis blir det inte värre eftersom takstolarna nu är förstärkta men så småningom skulle man troligtvis behöva byta alla takstolar ovanför vardagsrummet. Just nu blir det så att vi sätter upp det nya innertaket (samma som i köket) och ser till att det blir rakt.

Även när det gäller väggarna stötte vi på problem. Att få dom släta tar mer tid än vi tänkt. De nuvarande lagren tapet sitter inte alls på vissa ställen och sitter stenhårt på andra ställen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar